ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Στο ιατρείο μας διενεργούνται όλοι οι εμβολιασμοί, είτε πρόκειται για το κατοικίδιό σας, είτε για οικόσιτα και παραγωγικά ζώα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων οφείλουν να τα εμβολιάζουν έγκαιρα με σκοπό τόσο την ευζωία των ίδιων των ζώων, όσο και τη δική τους ασφάλεια. 

Ασθένειες όπως η Παρβοίωση (Τύφος), και ο Ιός Distemper (Μόρβα) απειλούν τη ζωή των αγαπημένων μας κατοικίδιων.

Άλλες ασθένειες οι οποίες εντάσσονται στον βασικό εμβολιασμό και μπορούν να μεταδοθούν στο άνθρωπο είναι η Λεπτοσπείρωση και η Λύσσα. Η Λύσσα συγκεκριμένα εμφανίστηκε στη χώρα μας ξανά έπειτα από απουσία 30 ετών. Τα τελευταία χρόνια το εμβόλιο κατά της Λεϊσμανίασης προστέθηκε στο βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού του σκύλου με μεγάλη επιτυχία, μειώνοντας δραστικά τα κρούσματα της νόσου (Καλαζάρ).

Ο έγκαιρος εμβολιασμός της γάτας και του κουνελιού τα προστατεύει από πολυάριθμα νοσήματα όπως η ρινοτραχίτιδα και η αιμορραγική νόσος αντίστοιχα.

Εξειδικευμένα Εμβόλια

Διενεργούνται σε σκύλους, γάτες και κουνέλια σε ειδικές περιπτώσεις, ανάλογα με τα νοσήματα από τα οποία πάσχουν, όπως μυκητιάσεις, τραχειοβρογχίτιδα κ.ά.

Εμβόλια Παραγωγικών Ζώων

Διενεργούνται σε πτηνά, βοοειδή, αιγοπρόβατα, περιστέρια, ενώ παρέχονται και οδηγίες για τον ασφαλή εμβολιασμό τους, είτε πρόκειται, για εκτροφές είτε για οικόσιτα.